کلیه غذاهای گرمی بخش مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک، گوشت سار. در صورت مصرف برنج ، حتما از شوید و زیره سیاه استفاده شود.
سبزی جات گرم مانند: نعناع, ریحان, ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه کرفس و نیز خوردن عسل، توت سفید، کشمش، انجیر، خرما، هل ، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره، آفتیمون، بسفایج و گل گاو زبان، استفاده از بذرهای ملین مانند قدومه شیرازی، تخم شربتی و سایر ملین های ملایم از جمله خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.
غذاهای مضر برای افراد سوداوی مزاج:
بادمجان، غذاهای نمک سود مانند: ماهی دودی، ماهی شور، خیارشور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گوساله و گاو، گوشت حیوانات پیر، همچنین غذاهای مانده و بیات، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، ترشی جات، سرکه و ... افراد سوداوی مزاج از نوشیدن چای بخصوص چای شیرین و هم چنین از مصرف نسکافه و قهوه جدا بایستی خودداری کنند.
معمولا افراد سوداوی مزاج علاقه فراوانی به نوشیدن چای ، دوغ و ماست پیدا می کنند که باید از مصرف آنها پرهیز نمایند.